Sommerhår

Coco har fået ny sommerfrisure. For første gang er hun blevet klippet. Som alle andre hunde i bichon-familien fælder en løwchen ikke. I det års tid vi har haft Coco er hun bare blevet mere og mere langhåret. Vi har løbende studset håret omkring hendes øjne og af og til har jeg klippet pandehåret, når jeg synes hun ikke kunne se ud af øjnene mere. Hendes pels har forandret sig en del i det forgangne år, da hun jo har haft hvalpepels.

Jeg er jo i den grad til gør-det-selv. Også når det gælder dyrene. Så det med at betale 600-700 kroner for at få Coco trimmet, det faldt mig lidt svært. I stedet for tog Kurt en tur i Farmland og fik en grundig rådgivning af deres hundeklipper. Hun anbefalede ham en professionel klipper, hvor man kan få skær i forskellige længder. Vi valgte et forholdsvist langt skær, så jeg ikke kunne forestille mig Coco totalt plysset. I alt kostede trimmer og skær 2000 kr.

Selv om vi aldrig havde prøvet det før, så gik det helt fint. Kurt hjalp med holde Coco og jeg klippede. Vi satte hende ud på et af de små planteborde på terassen, hvor det ikke gjorde så meget, at der røg lange hårtotter til højre og venstre. Coco tog det meget roligt. Det sværeste var at få benene strakt ordenligt ud. Det var godt, at få klippet pelsen i bund. Nogle steder var den filtret i bunden, selv om hun tit bliver børstet og selv om jeg er meget omhyggelig med at klippe totter af, så snart der er en lille filtertot.